loader image

Openbaar Centrum Voor Maatschappelijk Welzijn van Sint-Lambrechts-Woluwe

Mooi succes voor het Sociaal Loket van Sint-Lambrechts-Woluwe!

Sinds oktober 2021 werd een nieuwe dienst opgericht in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. Van maandag tot vrijdag ontvangt het Sociaal Loket de inwoners van Woluwe en elders om alle vragen te beantwoorden die ze zich dagelijks stellen. Een initiatief dat enkele maanden na de opening een succes blijkt.

Hoe kan ik mijn budget beter beheren? Hoe kan ik mijn energiefactuur verlagen? Bij wie kan ik terecht om een nieuwe woning te zoeken? Wat moet ik doen als ik een conflict heb met mijn buurman? Op al die en nog veel meer vragen biedt het Sociaal Loket een antwoord.

En één ding is zeker: bijna negen maanden later is het een succes! Sinds de opening werden er meer dan 1000 aanvragen ingediend bij het Sociaal Loket. Onze permanenties zijn divers en gevarieerd en bieden bezoekers een concreet antwoord op hun vragen of problemen.

Top 3 van de thema’s

Schuldbemiddeling, energie, jeugd, budget… Hoewel het Sociaal Loket zich onderscheidt door de diversiteit van de behandelde thema’s, zijn bepaalde onderwerpen succesvol. Dat geldt met name voor permanenties en workshops in verband met huisvesting en tewerkstelling, maar ook voor onze juridische permanenties waar u gratis en in alle vertrouwelijkheid kunt genieten van het advies van een advocaat.

Ondertussen werden nieuwe thema’s toegevoegd aan het aanbod van het Loket. Openbare schrijvers en ook ‘Lire et Écrire’ sloten zich daarbij aan. Om nog dichter bij de inwoners te staan, komen er de volgende maanden nog andere nieuwigheden bij. Het Lokaal Economisch Loket van Schaarbeek zal zich in september bij het project aansluiten.

Wie zijn wij?

Dit project, gelegen op de Roodebeeksteenweg 258, is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente en het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe, en wil dicht bij de burgers staan en luisteren. Het Sociaal Loket vestigt ook de aandacht op verschillende verenigingen die gespecialiseerd zijn in verschillende domeinen die de burgers tegemoet komen.

Concreet komt elke dag van de week een specifiek thema aan bod. Het doel is zoveel mogelijk burgers te helpen bij hun stappen in het dagelijkse leven. 

Facebook
LinkedIn

Gulledelle 98 

Maatschappelijke permanentie

Gelieve tijdens de coronacrisis de steunaanvragen bij voorkeur in te dienen via e-mail: ssg@ocmw.woluwe1200.be

Indien nodig is de maatschappelijke permanentie waarbij je een steunaanvraag kan indienen, toegankelijk zonder afspraak op maandag en donderdag van 9.00 tot 11.30 uur.

Karrestraat 27

Contact maatschappelijke eerstelijnsdienst

De maatschappelijk werkers zijn bereikbaar,op afspraak, alle werkdagen, behalve op dinsdag, van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur of telefonisch op het nummer 02/777.75.31.

 VoormiddagNamiddag
Maandag9.00 – 11.30 uGesloten
DinsdagGeslotenGesloten
WoensdagGeslotenGesloten
Donderdag9.00 – 11.30 uGesloten
VrijdagGeslotenGesloten
 VoormiddagNamiddag
Maandag9.00 – 12.00 u13.30 – 16.00 u
DinsdagGeslotenGesloten
Woensdag9.00 – 12.00 u13.30 – 16.00 u
Donderdag9.00 – 12.00 u13.30 – 16.00 u
Vrijdag9.00 – 12.00 u13.30 – 16.00 u