loader image

Openbaar Centrum Voor Maatschappelijk Welzijn van Sint-Lambrechts-Woluwe

We halen de riksja van stal!

Nu de lente weer in ‘t land is, willen velen bewoners van het Sint-Lambrechtstehuis niets liever dan weer eens van de buitenlucht proeven. En nu kan het weer! De ene kan genieten van een wandeling aan boord van een riksja, de andere kan zich overleveren aan heerlijk waterplezier.

Door de gezondheidscrisis waren die activiteiten – die bijzonder in de smaak vallen van onze bewoners – vele lange maanden onder een stolp gezet. Nu konden onze bewoners weer voor het eerst een uitstapje naar het zwembad maken.
 
Hoewel ze zich strikt moeten houden aan de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen tijdens hun bezoek aan de Poseidon, is dit zwembad een ware verademing. Veel van onze oudere zwemmers hebben hun waterpret heel hard gemist. Het is voor hen een ideale activiteit om sport en plezier te combineren.
 

Er is ook aan de fiets gedacht. Na een maandenlange overwintering hebben we hem van stal gehaald. En niet zomaar een fiets! Het Sint-Lambrechtstehuis beschikt namelijk over een mooie fietsriksja waarin de bewoners een heerlijk luchtje kunnen scheppen zonder zelf veel inspanningen te moeten doen. Nu en dan krijgen we het gezelschap van een andere cargofiets waarmee een tweede bewoner in alle veiligheid kan meerijden.

Een glimlach op de lippen, de veiligheidsgordel om, een warme plaid op de knieën … en we zijn klaar voor een fietswandeling doorheen de straten van Sint-Lambrechts-Woluwe. Een uitstap boordevol nostalgische accenten die bij velen onder hen herinneringen doen opborrelen.

Herinneringen aan de wijk waar ze hun kindertijd doorbrachten, aan het huis waar hun kinderen geboren zijn. Of aan hun oude school en het huis van een goede vriend. Zo’n wandeling is een mooi moment om indrukken en leuke weetjes met hen te delen.

Wanneer de Belgische weergoden ons goed gezind zijn, gaan we met onze riksja op stap in de gemeente op woensdag en vrijdag. En mocht u ons toevallig tegenkomen … aarzel dan vooral niet om even met de hand te wuiven!

 

Facebook
LinkedIn

Gulledelle 98 

Maatschappelijke permanentie

Gelieve tijdens de coronacrisis de steunaanvragen bij voorkeur in te dienen via e-mail: ssg@ocmw.woluwe1200.be

Indien nodig is de maatschappelijke permanentie waarbij je een steunaanvraag kan indienen, toegankelijk zonder afspraak op maandag en donderdag van 9.00 tot 11.30 uur.

Karrestraat 27

Contact maatschappelijke eerstelijnsdienst

De maatschappelijk werkers zijn bereikbaar,op afspraak, alle werkdagen, behalve op dinsdag, van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur of telefonisch op het nummer 02/777.75.31.

 VoormiddagNamiddag
Maandag9.00 – 11.30 uGesloten
DinsdagGeslotenGesloten
WoensdagGeslotenGesloten
Donderdag9.00 – 11.30 uGesloten
VrijdagGeslotenGesloten
 VoormiddagNamiddag
Maandag9.00 – 12.00 u13.30 – 16.00 u
DinsdagGeslotenGesloten
Woensdag9.00 – 12.00 u13.30 – 16.00 u
Donderdag9.00 – 12.00 u13.30 – 16.00 u
Vrijdag9.00 – 12.00 u13.30 – 16.00 u