Homepagina > Maatschappelijk Welzijn > Schuldbemiddeling > Schuldbemiddeling

Schuldbemiddeling

De dienst voor Schuldbemiddeling is een gespecialiseerde dienst die instaat voor uw begeleiding wanneer u problemen ondervindt met een schuld of wanneer u zich in een toestand van overmatige schuldenlast bevindt. De dienst informeert u en ondersteunt u in de te ondernemen stappen. Deze dienst komt echter niet tussen in de betaling van uw schulden.

Dit zijn de doelstellingen van onze dienst:

  • begeleiding om een helder inzicht te krijgen in uw budgettaire toestand en uw schuldenlast;
  • aanmoediging om terug te keren naar een toestand van autonomie en stabiliteit in uw budgetbeheer;
  • hulp bij het bepalen van het beschikbare bedrag van uw budget en tips bij het toewijzen van dat bedrag en de onderhandeling daarover bij de schuldeisers;
  • informatie over uw rechten en plichten.

Praktische informatie

Deze dienst is toegankelijk voor elke persoon die woonachtig is op het grondgebied van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.
De Dienst voor Schuldbemiddeling is erkend in overeenstemming met de ordonnantie van 7 november 1996 van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onder het nummer MD/S 1.18.

Permanentie

De dienst voor Schuldbemiddeling beschikt over een specifieke permanentie waar u een opvolgingsvraag kunt indienen. Deze permanentie is toegankelijk zonder afspraak op elke dinsdag die een werkdag is van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Contact

De maatschappelijk werkers zijn bereikbaar, op afspraak, alle werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur of telefonisch via het nummer 02/777.75.31

Email

medet@ocmw.woluwe1200.be

Adres

Gulledelle 98, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Toegang

Brochure

Download hier de brochure

Agenda


Alle evenementen

© 2020 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Contact | Disclaimer | Sitemap