Vanaf 2 december, en dit voor minstens drie jaar, kunnen we het label laten gelden met de mooie score van 2 vorken op de 3.
Wat is het ‘Good Food’-label?
Ter herinnering: het gaat om een label dat wordt toegekend aan Brusselse kantines die voldoen aan bepaalde criteria zoals bijvoorbeeld het gebruik van lokale en seizoensproducten, alternatieven voor dierlijke eiwitten en voedingsmiddelen die op een milieuvriendelijke manier geproduceerd worden en tegelijkertijd voedselverspilling minimaliseren.
Enkele punten die dit label hebben opgeleverd:
- Onze kantine biedt elke dag een volledig vegetarisch alternatief met minstens één soort veganistisch broodbeleg op permanente basis;
- De kantine volgt en kent de maandelijkse statistieken over de herkomst van de vijf meest gebruikte groenten en fruitsoorten;
- De kantine gebruikte in zijn gerechten meer seizoensgroenten dan het vereiste minimumpercentage.
Naast al deze kwaliteitscriteria is het natuurlijk ook te danken aan de werknemers die er elke dag voor hebben gezorgd dat deze eisen en normen gehandhaafd blijven dankzij het strenge en efficiënte werk. Nogmaals proficiat aan de keukenteams zonder wie dit niet mogelijk was geweest.
Op naar de derde vork!
