Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > Etablissements et Services de Soins > Antenne Andromède - Domiciles collectifs pour personnes âgées > Uitbreiding Andromeda

Uitbreiding Andromeda

Het OCMW was bijzonder vooruitstrevend toen het meer dan 30 jaar geleden uitpakte met een unieke woonformule voor oudere mensen die al dan niet in de gemeente wonen en een oplossing zoeken voor hun probleem van vereenzaming of verlies van zelfstandigheid, terwijl ze toch hun levensautonomie in stand willen houden.

Het gaat hier om zes goed uitgeruste appartementen met een onderhouden grasperk, waar telkens vijf bewoners kunnen worden opgevangen.

De personen nemen hun domicilie in het appartement en beschikken er over een al dan niet gemeubelde individuele kamer. Ze beleven er samen hun persoonlijke leven en houden daarbij rekening met het leven in gemeenschap.

De aanvragen komen toe bij het psychosociale team, dat vervolgens elke bewoner begeleidt volgens zijn levensverhaal en zijn noden. Elke groep worden op het vlak van de interpersoonlijke relaties en het dagelijkse leven ook ondersteund.

Dat pluridisciplinaire team waakt over de vrijheid van eenieder en over het leven in gemeenschap.

Volgens de behoeften krijgt elke leefeenheid extra steun van gezinshulp die instaat voor de nodige materiële ondersteuning. Elke huurder behoudt zijn eigen behandelende arts, het paramedische personeel van zijn keuze en kan terugvallen op zijn persoonlijk relatienetwerk.

De ruimtelijke inrichting en de aanwezigheid van sociaal personeel draagt bij aan een gevoel van veiligheid, van intimiteit die zo onontbeerlijk is voor het privéleven en biedt een mogelijkheid om te ontsnappen aan de vereenzaming en om de autonomie van de bewoners van de Antenne Andromeda te behouden en te ontwikkelen.

Voor welke prijs ?

De maandelijkse financiële bijdrage bedraagt [1] 350 € + een toeslag van 8,80 € dag die forfaitair dekt :
o het interdisciplinair begeleidingspersoneel,
o de sociale huishoudhulpen,
o de gezinshelpers voor de individuele en de groepsbegeleiding,
o de telefoongesprekken vanaf de vaste telefoon in de living.

Gegevens

Karrestraat 27
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Telefoon

02 777 75 08 of 02 777 76 61

Email

antenne.andromede@ocmw.woluwe1200.be

Brochure

Download hier de brochure
Download hier het woonreglement

De Uitbreiding Andromeda wordt gesubsidieerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Notes

[1op 1 september 2018

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact