Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > De keuken van het Sint-Lambrechtstehuis heeft een biocertificaat (...)

De keuken van het Sint-Lambrechtstehuis heeft een biocertificaat !

Het is geen geheim dat de kwaliteit van onze maaltijden een van onze prioriteiten blijft. Na het behalen van het GOOD FOOD-label komt er nog een erkenning bij voor onze keuken. Op 1 augustus 2021 kreeg het Sint-Lambrechtstehuis immers het biocertificaat uitgereikt door Certisys, de pionier op het vlak van biocertificatie in België.

"Dit is het resultaat van meer dan een jaar werk", legt Henry Decroix, verantwoordelijke van de keuken van het Sint-Lambrechtstehuis, uit. "Dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Met het keukenteam hebben we onze knowhow ‘van het huis’ aangepast. Na het behalen van het GOOD FOOD-label was dit de logische volgende stap." Dit betekent dat 15% van het budget voor de aankoop van voedsel bestemd is voor biologische producten.

JPEG - 2.2 Mo

Fairtrade en biologische voeding zijn dus in trek bij onze bewoners. Vers fruit, groenten, vers vlees, MSC-vis, thee, koffie, bloem, chocolade, honing en nog veel meer producten krijgen nu de stempel biologisch of Fairtrade. "Onze uitstekende dienstverlening is een groot hotel waardig. We hechten veel belang aan de wensen van onze klanten en voor de kwaliteit van onze maaltijden hoeven we ons zeker niet te schamen. Dit voor het welzijn van onze bewoners en patiënten." In de keukens van de seniorenresidentie van het SLT vindt u met andere woorden weinig verwerkte producten. "90% van onze producten wordt gebruikt voor onze ‘huisbereide’ culinaire gerechten."

JPEG - 2 Mo

Deze certificering is het resultaat van langdurig werk en vormt de bekroning voor de inzet van alle keukenmedewerkers. ““Dat onze knowhow nu in de kijker staat, is een enorme beloning voor alle personeelsleden. Een gezonde en gevarieerde voeding garanderen voor al onze bewoners, dat is onze prioriteit”.

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact