Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > Voorzorgmaatregelen Coronavirus

Voorzorgmaatregelen Coronavirus

Aangezien fase 2 tegen de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) van kracht wordt, zijn dit de voorzorgmaatregelen die we leven na sinds maandag 2 maart 2020.

In de hele instelling werden affiches opgehangen met aanbevelingen om de verspreiding van het virus in het algemeen te vermijden.

Ter herinnering, deze aanbevelingen zijn de volgende :

  • Regelmatig uw handen wassen met water en zeep of eventueel een hydroalcoholische gel ;
  • Uw mond en de neus bedekken wanneer u hoest of niest ;
  • Wegwerpzakdoeken gebruiken en die meteen in de vuilnisbakken gooien ;
  • Nauwe contacten vermijden met personen die symptomen hebben van ademhalingsziekten (vb. hoesten en niezen).

Alle preventiemaatregelen aanbevolen door de federale openbare dienst Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu worden nageleefd.

Bejaarden zijn kwetsbaarder voor het virus. Ons personeel in contact met ons ouder publiek is er zich van bewust en let dubbel goed op door deze voorzorgmaatregelen nauwgezet toe te passen.

We volgen bovendien de aanbevelingen van de Belgische gezondheidsdiensten op en we staan klaar om te reageren mocht de toestand verergeren.

De burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, de heer Olivier Maingain, heeft trouwens op 1 maart een besluit genomen om de verspreiding van het Covidl9 te beperken. Hij verbiedt de toegang tot de openbare gebouwen en overheidsdiensten van Sint-Lambrechts-Woluwe voor iedereen die terugkomt van een privé- of zakenreis in een hoge risicozone bepaald door de FOD Buitenlandse zaken (China, Thailand, Hongkong, Macau, Singapore, Zuid-Korea, Iran, Venetië en Lombardije) gedurende 14 dagen na de terugkeer in België. We vragen de betrokken personen dus om niet naar de gebouwen van het OCMW te komen.

Voor alle andere bezoeken in ons rusthuis, gelieve bij aankomst uw handen te wassen met hydroalcoholische gel aan de ingang van de Home.

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact