Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > Persbericht : Steun van het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe voor de familie (...)

Persbericht : Steun van het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe voor de familie van Mawda

Het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe is blij dat de familie van Mawda in België kan blijven na het drama dat ze heeft meegemaakt na het verlies van hun dochtertje vorig jaar.

Na hun regularisatie in februari 2019 hebben de ouders van Mawda volgens hun recht aanspraak gemaakt op de financiële ondersteuning door het OCMW. Het OCMW heeft alle procedures gevolgd opdat de familie zo snel als mogelijk zou kunnen genieten van deze rechten. Maar door problemen in verband met hun bankrekening werden de verschuldigde bedragen telkens weer teruggestort naar de rekening van het OCMW.

Uiteindelijk werd vorige woensdag 15 mei overeengekomen om de verschuldigde bedragen te storten op de derdenrekening van de advocaat van de ouders van Mawda. Het OCMW heeft de storting dan ook onmiddellijk uitgevoerd.

Wij betreuren het dat de zaak onmiddellijk in de media is gekomen, terwijl het OCMW alles in het werk heeft gesteld om deze betalingen uit te voeren en ook verschillende oplossingen heeft voorgesteld.

In elk geval hopen wij dat de situatie voor de ouders van Mawda en haar broer nu tot rust komt en ze zo sereen mogelijk kunnen leven na het overlijden van hun dochtertje.

P.-S.

CONTACTPERSONEN :
Fabienne HENRY, Voorzitster van het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe : f.henry@cpas.woluwe1200.be
Grégory JACQUES, Secretaris van het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe : 0473/60.35.19, g.jacques@cpas.woluwe1200.be
Aurélie FONTAINE, Dienst Communicatie : 02/777.75.69, a.fontaine@cpas.woluwe1200.be

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact