Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > Oproep tot vrijwilligers : uitstapjes met de fietstaxi

Oproep tot vrijwilligers : uitstapjes met de fietstaxi

Sinds 2017 biedt het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe aan de bewoners van het Sint-Lambrechtstehuis de mogelijkheid om, vanaf het moment dat het weer het toelaat, een uitstapje met een fietstaxi te maken.

Dit intergenerationeel project, dat bedacht werd door Timothy Cooper, een inwoner van de gemeente, heeft maar één doel : de minder mobiele senioren van het rusthuis een plezier doen, door hen bepaalde plaatsen van de gemeente te laten bezoeken, en hen ondertussen te laten genieten van een duurzaam vervoermiddel dat het intermenselijk contact bevordert.

In 2017 werd er 9 uitstapjes georganiseerd en in 2018 waren dat er 12. Het team van vrijwilligers wil nog beter doen in 2019, omdat deze activiteit van bij het begin een enorm succes kende, en de wachtlijst zeer lang is ! Maar om dit te kunnen realiseren, heeft het team nood aan versterking…

De uitstappen werden in het voorjaar hervat, dus als u een beetje aan sport wilt doen en tegelijkertijd een goede daad wilt stellen, aarzel dan niet om iets van u te laten horen !

Belangrijke verduidelijking : deze uitstappen duren ongeveer een half uur. Flexibiliteit zal de regel zijn en de uurschema’s worden bepaald in functie van de beschikbaarheid van de vrijwilligers. Bovendien kunt u gewoon het konvooi begeleiden (zonder de fietstaxi te besturen). Kandidaat-bestuurders en assistenten zijn dus van harte welkom !

Het is vermeldenswaard dat de gemeente in 2018 een fietstaxi met elektrische trapondersteuning verworven heeft, teneinde de taak van de begeleiders te vergemakkelijken. Het nieuwe model biedt al het comfort en gebruiksgemak van de moderne technologie.

Inschrijvingen en informatie : mevrouw Anne Deforge – anne.deforge@gmail.com – 0494 72 10 41

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact