Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > Onze bewoners hebben groene vingers

Onze bewoners hebben groene vingers

Nu het weer zomer is, leggen de bewoners van de Home Sint-Lambertus zich toe op nieuwe activiteiten in openlucht. Zo kunnen ze weer plezier beleven aan het zorgen voor de tuin en de moestuin van de Home Sint-Lambertus.

Er is namelijk sinds enkele maanden een moestuin in de Home Sint-Lambertus. “De bewoners waren vragende partij en zijn heel gemotiveerd”, aldus Olivier Ransy, ergotherapeut in de Home Sint-Lambertus en initiatiefnemer van het project. “Het is ook een multidisciplinair werk. De kinesisten bijvoorbeeld kunnen ook rondwandelen met de bewoners en de tuin en de moestuin gebruiken bij de activiteit.

Precies in de moestuin vindt men een mooie waaier producten zoals sla, aardbeien, tomaten, rozemarijn en tijm. Er worden trouwens groenten en fruit geproefd tijdens de ergotherapieactiviteiten.

Nos résidents ont planté des fleurs

En dat is niet alles, met de tuin, dichtbij het restaurant, kunnen onze bejaarden genieten van een heel kleurrijk stukje natuur dankzij hun zorgvuldig werk. “Het kan een tuin voor de zintuigen worden genoemd”, aldus nog Olivier Ransy. “We hebben rozenstruiken, lavendel en andere bloemen van het seizoen geplant”. Een streling voor de zintuigen en een contact met de natuur dat erg gewaardeerd wordt, zowel door de bewoners als door de teams van de Home.

Les fraises pourront bientôt être récoltées

En op het aperitiefmenu staan radijzen, platte kaas en volop zon. Een welverdiende pauze na deze woelige weken. Eén ding staat vast, onze bejaarden hebben nog steeds even groene vingers en ze maken de Home Sint-Lambertus bijzonder mooi.

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact