Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > Minder gebruik van plastic bij het OCMW

Minder gebruik van plastic bij het OCMW

Deze zomer heeft het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe het gebruik van plastic bekers en van bepaalde individuele verpakkingen afgeschaft.

Ons OCMW neemt al jarenlang maatregelen voor duurzame ontwikkeling : sterke vermindering van de hoeveelheid afval, verbetering van het aanbod op het vlak van duurzame en biologische voeding, de aankoop van elektrische voertuigen, enz.

Om in die zin door te gaan heeft het OCMW beslist nog een stap verder te zetten en het gebruik van wegwerpbekers en bepaalde individuele verpakkingen af te schaffen. Deze maatregel werd deze zomer van kracht, zowel voor de personeelseden als voor de bewoners van het Sint-Lambrechtstehuis.

We hadden namelijk vastgesteld dat we in 2018 zo’n 280 kg plastic (beker, roerstaafjes…) hadden weggegooid ! Nu, een beker van het type dat we gebruikten, doet er 500 jaar over om volledig af te breken.

Gezien dit gegeven, heeft het OCMW beslist dat de individuele bekers, maar ook de roerstaafjes van plastic en de individuele verpakkingen van zout, peper, suiker en citroen voortaan niet meer zouden worden geleverd, noch voor de bewoners van het rusthuis, noch voor de personeelsleden.

Enkele aanpassingen op het gebied van organisatie en enkele gewoonteveranderingen, maar een grote tevredenheid over een kleine stap voor het milieu !

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact