Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > Good Food Kantine-Label voor onze keuken

Good Food Kantine-Label voor onze keuken

De keuken van Wolu-Facilities heeft de officiële trofee van het Good Food Kantine-label in ontvangst mogen nemen tijdens een ceremonie die op 27 maart 2019 door Leefmilieu Brussel georganiseerd werd.

Dat label wordt door Leefmilieu Brussel toegekend aan de grootkeukens die zich inzetten voor een gezonde en duurzame voeding. Drie vorken klasseren de grootkeukens naargelang van verschillende criteria op het vlak van duurzame voeding. De criteria worden gecontroleerd door een onafhankelijk orgaan en de resultaten worden beoordeeld door een jury.

Onze keuken sleepte meteen twee vorken in de wacht, wat een mooie waardering en erkenning van alle inspanningen van ons team betekent.

Tijdens de officiële ceremonie werd onze keuken geselecteerd om zijn verhaal te delen en het afgelegde traject om het label te behalen uit de doeken te doen. Gebruik van meer seizoensgroenten en -fruit en indien mogelijk bio, aanbod van een vegetarisch alternatief, vermindering van voedselverspilling, optimalisatie van de afvalsortering, uitgebreidere informatie over de menu’s aan de consumenten zijn de belangrijkste acties die ingevoerd werden tot genoegen van de talrijke verbruikers.

Ter info, de keuken van Wolu-Facilities bereidt 650 maaltijden per dag voor de bewoners van het Sint-Lambrechtstehuis, voor de patiënten van het Centrum voor Geriatrische Revalidatie Erasmus, voor de maaltijden die door het OCMW aan huis worden geleverd en voor zijn personeelsleden.

Trophée du label Cantine Good Food
Proficiat aan het keukenteam en de verantwoordelijke Leefmilieu voor het behalen van het Good Food-label !
JPEG - 478.7 ko

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact