Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > Een gloednieuwe wasserij voor een optimale wasdienst

Een gloednieuwe wasserij voor een optimale wasdienst

Op 26 februari 2019 hebben mijnheer de burgemeester Olivier Maingain, mevrouw Fabienne Henry, voorzitster van het OCMW en van de raad van bestuur van Wolu-Facilities, en mevrouw de schepen Jacqueline Destrée-Laurent de nieuwe wasserij die het linnen van onder meer het Sint-Lambrechtstehuis behandelt, officieel ingehuldigd.

De renovatie van de wasserij van Wolu-Facilities [1] was nodig om de kwaliteit van de wasdienst voor de bewoners van het Sint-Lambrechtstehuis nog meer te verbeteren.

De ruimte van de wasserij werd van A tot Z gerenoveerd : elektriciteitswerken en loodgieterij met installatie van een nieuwe verwarmingsketel en nieuwe waterleidingen, een nieuwe dekvloer, betegeling op de muren en vloeren, stukadoren en verven van de muren, enz.

Bovendien werden alle machines van de wasserij vervangen. Er werden vier nieuwe wasmachines, drie droogkasten, een strijkpop voor de hemden, een stoomstrijktafel en een nieuwe strijkmachine (een die droogt, strijkt en de beddenlakens plooit) geïnstalleerd.

Wist u dat de wasserijploeg momenteel meer dan 1.200 kilo linnen per week behandelt ? Elke week worden niet minder dan 500 kg kleding van de bewoners, 400 kg werkkledij - van het Sint-Lambrechtstehuis en het Geriatrisch Revalidatiecentrum Erasmus - en 300 kg schoonmaakmateriaal gewassen, gedroogd en indien nodig gestreken. Dankzij de renovatiewerken en de vervanging van de machines kunnen de beddenlakens van het Sint-Lambrechtstehuis in toekomst eveneens gewassen worden in de wasserij. Duizenden bijkomende kilo’s linnen in de wasserij van Wolu-Facilities in het vooruitzicht….

Ploeg van de wasserij met de autoriteiten van de gemeente en van het OCMW

Notes

[1Wolu-Facilities is een vereniging (hoofdstuk XII) tussen het OCMW en het Erasmusziekenhuis

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact