Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > COVID-maatregelen kunnen u helpen !

COVID-maatregelen kunnen u helpen !

COVID-19 heeft zijn stempel gedrukt op de portemonnee van veel huishoudens. Om u te helpen , zijn er verschillende maatregelen genomen. Deze omvatten de huurpremie en de beschermde klantenstatus.

statuut van beschermde klant - speciaal coronastatuut

Sinds het begin van de gezondheidscrisis heeft BRUGEL, de Brusselse regulator voor energie, nauw samengewerkt met de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om oplossingen te vinden voor de Brusselse consumenten die moeilijkheden ondervinden om hun elektriciteits- en gasfacturen te betalen. Daarom heeft BRUGEL aanbevolen om het statuut van beschermde klant tijdelijk uit te breiden naar nieuwe categorieën van huishoudens.

Onder welke voorwaarden komt u in aanmerking voor het speciale coronastatuut van beschermde klant ? Hoe kunt u het statuut krijgen ?

Bezoek de BRUGEL-website voor alle informatie !

De huurpremie COVID-19

De huurpremie COVID-19 is een eenmalige premie van 214,68 euro van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor gezinnen die lijden onder de coronacrisis en aan een aantal voorwaarden voldoen. Brusselaars die huren op de private huurmarkt, beperkte inkomsten hebben en inkomensverlies lijden door de opgelegde social distancing-maatregelen.

Het éénmalige bedrag ligt vast en is onafhankelijk van de gezinsgrootte. Wie samen een woning huurt, wordt voor deze premie ook als gezin beschouwd.

Wie komt in aanmerking voor deze premie ? Wat moet u doen om de premie te krijgen ?

Ga naar de website van logement.brussels !

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact