Bienvenue au Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Lambert

Accueil > News > 50 jaar huwelijk en een virtueel weerzien

50 jaar huwelijk en een virtueel weerzien

Tussen twee van onze begunstigden van de Dienst voor Gezinszorg van het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe vond een virtueel, maar ontroerend weerzien plaats. Op maandag 8 maart vierden de heer en mevrouw Schots-Delavende hun 50e huwelijksverjaardag, ook al was dat op een zekere afstand van elkaar. Het koppel kon immers niet samen zijn omdat de echtgenoot een operatie moest ondergaan. De man, die zich niet kon verplaatsen, zou de huwelijksverjaardag jammer genoeg moeten missen.

Dat was echter buiten de bijzondere inzet gerekend van de thuishulp en de steun van de verschillende leden van het ziekenhuis die samen een videovergadering wisten te organiseren. Toen de thuishulp vrijdag haar uurrooster bezorgde aan mevrouw, hoorde ze over deze heel symbolische verjaardag. Ze probeerde daarom contact op te nemen met de ziekenhuizen om een manier te vinden om de twee echtgenoten virtueel bij elkaar te brengen. Na wat technische problemen en gesprekken met de ergotherapeut kon een oplossing worden gevonden. Het telefoontje verliep emotioneel. Mevrouw, gekleed in haar mooiste jurk, moest zelfs een traantje wegpinken. Het was ontroerende situatie voor de maatschappelijk werkster en de aanwezige gezinshulp die dit moment enorm waardeerden. Ze legt uit dit het voor haar een bewijs is dat haar werk vruchten afwerpt en veel verder reikt dan de dagelijkse verzorging.

JPEG - 2 Mo

De twee tortelduifjes konden dit evenement vieren samen met enkele naaste familieleden, de thuishulp en de vertegenwoordiger van de gemeente, die speciaal langskwam om het koppel te feliciteren.

Mevrouw Schots-Delavende wil met dit verhaal aan de jongeren een boodschap van hoop meegeven. Een bewijs dat liefde bestand is tegen de tijd die verstrijkt en de beproevingen van het leven.

© 2021 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Disclaimer | Plan du site | Contact