Homepagina > Maatschappelijk Welzijn > Maatschappelijke eerstelijnsdienst

Maatschappelijke eerstelijnsdienst

De Maatschappelijke eerstelijnsdienst heeft als missie te zorgen voor de toegang tot maatschappelijke hulp.

Die hulp kan de vorm aannemen van een leefloon (Recht op maatschappelijke integratie – wet van 26 mei 2002) of eender welke andere vorm, volgens de problemen waarmee u te kampen heeft.
Die steunmaatregelen hebben dit gemeen: u helpen een menswaardig leven te leiden. Het gaat hier vooral over de toegang tot huisvesting, tot gezondheidszorg, tot energie en tot een maandelijks basisinkomen.
De maatschappelijk werkers onderzoeken de aanvragen die voorafgaand zijn ingediend bij de maatschappelijke permanentie en stellen de steunmaatregelen voor waarop u aanspraak kunt maken volgens uw toestand bij het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, dat de beslissingen neemt op het vlak van maatschappelijke steun.
Zo ook zullen ze u oriënteren naar de gespecialiseerde diensten van het DMW die u zullen helpen om uw problemen te overwinnen, werk, een woning, toegang tot energie te binden of om een uitweg te zoeken uit uw schuldenlast. Bij die oriëntering kan het gebeuren dat men u vraagt een overeenkomst te ondertekenen die een geïndividualiseerd project van maatschappelijke integratie (IPMI) bevat, als de wet het voorziet.

Permanentie

De maatschappelijke permanentie waar u een steunaanvraag kunt indienen is toegankelijk zonder afspraak op alle werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Contact

De maatschappelijk werkers zijn bereikbaar, op afspraak, alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur of telefonisch op het nummer 02/777.75.31

Email

ssg@ocmw.woluwe1200.be

Adres

27 Karrestraat, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Toegang

Agenda


Alle evenementen

© 2019 - CPAS Woluwe-Saint-Lambert

Intranet | Contact | Disclaimer | Sitemap